Увеличаването на броя на пътниците, ползващи услугите на въздушния транспорт, кара авиокомпаниите да отговорят по адекватен начин и те откриват маршрути до все по-голям брой нови дестинации, за които се борят да привлекат клиенти, предлагайки евтини самолетни билети. Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air е поредната компания, която откри нова линия. Новият маршрут ще свързва столицата Будапеща с Москва. Планира се полетите да бъдат извършвани пет пъти седмично в дните неделя, понеделник, сряда и четвъртък и петък.

Wizz Air

Новата дестинация е 41-ва поред за Wizz Air от Будапеща. Очакванията са линията бързо да спечели популярност не само сред бизнес-клиентите, но и сред туристите.

Авиокомпанията планира откриването на трета база в Лвов

Нискотарифната авиокомпания затвърждава своите позиции на руския пазар и сред бившите руски републики, след като неотдавна обяви, че планира отварянето на нова, трета поред база в украинския град Лвов. Wizz Air стъпва в Лвов през 2008 г., като първоначално обслужва вътрешните връзки в страната между градовете Киев и Симферопол. Към настоящия момент, авиокомпанията е разширила периметъра си на действие и осъществява връзки от Дортмунд, Бергамо и Тревизо, а сега вече предстои да бъдат включени и Барселона, Неапол, Рим, Валенсия и др. Директните редовни полети ще улеснят достъпа както на украинците до много европейски дестинации, така и на туристите, желаещи да посетят Украйна. Откриването на нови линии има още един положителен знак – то е гаранция за откриването на нови работни места и генериране на приходи за икономиката на Украйна. Авиокомпанията е добре позната и наложила се марка на местно ниво, гаранция за ниски цени на самолетните билети и евтини полети.

Клиентите, предприемащи често бизнес-пътувания, са предпочитан таргет и все повече нискотарифни авиокомпании се насочват към привличането им. След easyJet, която още през 2010 г. обяви, че бизнес-клиентите са приоритет на компанията, сега вече и Ryanair се ориентира към тях.

Wizz Air Автор: Wizz Air

Tag: , , , , , , , , ,